← AI met Impact show cases

De slimme brug

Provincie Zuid-Holland (Nederland)

De provincie Zuid-Holland heeft een belangrijke rol in de verkeersdoorstroming binnen de regio door het bedienen en onderhouden van meer dan 100 bruggen. Slimme ICT-oplossingen bieden nieuwe kansen om via sensoren en algoritmes haarfijn actuele verkeersinformatie te koppelen aan live scheepsvaart informatie.

In het project ‘impactmonitor brugopeningen’ is hierin een wezenlijke stap gezet in het voorspellen van verkeersintensiteiten rondom een aantal belangrijke bruggen in de provincie Zuid-Holland. De gebruikte Long Short-Term Memory neurale netwerken kunnen met een correlatiecoefficiënt nauwkeurigheid van 60-80% voorspellingen doen tot 21 minuten vooruit. De ontwikkelde algoritmes zijn uitgerold binnen een Azure cloud omgeving en opgeleverd als gebruiksvriendelijke webapplicatie waarin live scheepsvaart en verkeersinformatie gepresenteerd wordt. Deze informatie wordt door de applicatie gebruikt om het optimale moment voor een brugopening te adviseren aan een brugbedienaar. In een volgende fase kan ook deze informatie direct teruggevoerd worden aan het verkeersnetwerk waarmee bijvoorbeeld navigatie software rekening kan gaan houden met geplande brugopeningen. Samenvattend, de ontwikkelde webapplicatie gebruikt recente technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie waarmee brugbedienaars vakkennis kunnen combineren met de laatste technologie.

https://nvc.intms.nl/nv_ce0191a9/Papers/DEF%20NVC-paper_Real-time_deep_learning_algoritmes_voor_optimale_verkeersdoorstroming_bij_brugopening_final.pdf